četvrtak, 15. srpnja 2010.

9. SMOTRA SIH-a - Informacije za današnji dan (srijeda)

"Nekoliko" "kratkih" informacija, molimo da pozorno pročitate i proučite

IZMJENA JUČERAŠNJE INFORMACIJE I OBRAZLOŽENJE:

Dakle, sastanak vođa konačara, umjesto u subotu ujutro, održat će se u petak uvečer u 21 sati na istome mjestu – terasa Lovačkog doma "Muljava"...

Razlog prvom terminu bio je u najavama udruga o dolasku na teren. Šest udruga najavilo je dolazak do petka 16.7., a 5 udruga u subotu 17.7. Zbog organiziranog odlaska po drvnu građu, što po dogovoru sa šumarijom treba tom prilikom odraditi zajedno, ovo je bio jedini realni termin, uvažavajući najave iz udruga.

Međutim, ispitavši podrobnije najave, ispostavilo se da i udruge koje su najavile dolazak u subotu, u stvari, dolaze u petak uvečer, tako da je ovaj sastanak moguće prebaciti u navedeni (prikladniji) termin, pa je moguće objediniti početne informacije i znatno ranije obaviti organizirani odlazak po drvnu građu...

Pripremite se za odlazak po drvnu građu u subotu ujutro, okvirno oko 7 sati... Pripremite alat!

Za dovoz građe s mjesta koje je dislocirano, koristit ćemo iznajmljeni kamion...

VAŽNO: Udrugama koje dolaze poslije ovog vikenda također je pružena mogućnost odlaska u organiziranu nabavku drvne građe, u srijedu, 20.07. – po istome modelu kao i za prvu skupinu. Sastanak s vođama konačara ovih udruga održat će se u utorak uvečer u 21 sati na terasi Lovačkog doma „Muljava“.

Nakon ovog odlaska, to više neće biti moguće uraditi, tj. bit ćete u mogućnosti koristiti drvnu građu isključivo iz okolice svojih logorskih krugova. O pravilima korištenja takve građe bit ćete (i prva i druga skupina, kao i svi koji dođu naknadno) informirani na uvodnim sastancima.


INFORMACIJE:

1. Udrugama koje će koristiti mogućnost priključka na struju za svoje zamrzivače i/ili hladnjake preporučamo donošenje podloge (paleta, drvene podloške), kako aparat(i) ne bi bili izravno na zemlji. Također preporučamo i ceradu kao zaštitu od vlage i eventualne kiše, te produžne kablove...

2. Napominjemo kako se udruge koje koriste ovu uslugu trebaju same pobrinuti za sigurnost svoje imovine. Mogućnost čuvarske službe nije predviđena.
Svi aparati će biti na zajedničkom prostoru, u blizini doma "Muljava".

3. Na istome mjestu ODGOVORNE osobe udruga će imati mogućnost korištenja struje za punjenje mobilnih uređaja... Za to trebate osigurati kablove i utičnice... Napominjemo još jednom – SAMO ODGOVORNE OSOBE UDRUGA moći će koristiti ovu mogućnost.

4. Svim ostalim sudionicima, a naročito djeci – nije dozvoljen neorganizirani dolazak na središnje mjesto – u okruženju Lovačkog doma "Muljava"...

5. Voda će se početi puniti od subote, 17.07. – za potrebe udruga koje pristižu u ranijem terminu. Za ovu mogućnost dobijate na korištenje cisterne, s uputama gdje ćete za njih urediti položaj, a koje će se nadalje puniti prema potrebi. Organizator jamči količinu vode do 25 litara po članu na dan.

6. Na rasplaganju će vam biti broj cisterni kojima se OKVIRNO zadovoljava navedena količina vode. Cisterne će biti postavljene uz put (cestu), kako bi se opskrba vodom mogla nesmetano odvijati. Organizator osigurava vodu, cisterne i priključke na cisternama, a vaša je obveza osigurati crijeva za dovod vode do terena.

7. Isti je termin donošenja i postavljanja kemijskih WC-a, s tim da je broj WC-a određen prema OKVIRNOM ključu od 35 članova po 1 WC-u. I kemijski WC-i će biti postavljeni uz cestu, a pružatelj usluge obavlja svakodnevni pregled i servisiranje WC-a...

8. Podsjećamo udruge na informaciju koja je već pružena o cijeni po članu za dane prije smotre – 5 kn / član / dan. Uplatu možete obaviti i po dolasku, kada budete raspolagali preciznim informacijama. Ova se taksa naplaćuje počevši s ponedjeljkom, 19.7, a zaključno s četvrtkom, 22.7. (ukupno najviše 4 dana).

9. Dnevna razmjena informacija (radni sastanci) odvijat će se s predstavnicima po logorskim terenima (kontingentima), svake večeri prije povečerja. Prvi takav sastanak održat će se u petak, 23.7. u Lovačkom domu „Muljava“, s početkom u 21.30 sati. Na tim sastancima će nazočiti članovi Uprave smotre i predstavnici kontingenata. Zbog operacionalizacije nije predviđeno okupljanje proširenih sastava kontingenata. Molimo da poštujete ovo ograničenje, kako bi se sastanci održavali što kraće, s konkretnim rezultatima.

10. Nakon prve večeri, predlažemo da se nadalje radni sastanci održavaju po krugovima/logorskim terenima, po dogovorenom redoslijedu. Ovaj je prijedlog podložan dogovoru, a o tome će se svi predstavnici kontingenata izjasniti na prvom sastanku.

11. Molimo, pripremite ažurirani popis sudionika svojih udruga, kao i eventualnih gostiju iz drugih nacionalnih saveza, kako bi se zakonska procedura s prijavom boravka mogla nesmetano i operativno obaviti.

12. Bilten s obavijestima će izlaziti svakodnevno, a osoba za kontakt će se upoznati s vašim „dojavljivačima“. Osoba za kontakt je Mirela Varović iz OI „Lepoglava“, koja će uređivati građu za Bilten, zajedno s Damirom Donellijem-Dampasom iz OI „Plavi pingvin“. Mirela će vas sve obići i dogovoriti način prikupljanja vijesti, a sa suradnicima iz vaših krugova će održati mali dogovor oko načina sastavljanja vijesti Prvi broj biltena je predviđen za podjelu prilikom otvaranja smotre...

13. Otvaranje smotre će se održati 24.7. u 11 sati, na središnjem mjestu ispred pozornice kraj Lovačkog doma „Muljava“... Predviđeno je trajanje od okvirno 30 minuta.

14. Večer prije, 23.7. na istome će se mjestu održati Zabava dobrodošlice, s koncertom, a za tu priliku ste obvezni pripremiti i određene promo-sadržaje vaše udruge (ništa veliko) – o tome obavijest slijedi...

15. Na zabavi dobrodošlice ste pozvani nazočiti u radnim odorama svoje udruge, dok je za svečano otvaranje potrebno biti u punoj službenoj odori SIH-a (košulja i marama).

16. I ovom prilikom pozivamo odrasle sudionike smotre da se prijave i angažiraju kao volonteri u provedbi programskih sadržaja. Pošto su aktivnosti sveobuhvatne i osmišljene na vrlo dinamičan način, vaš je angažman nužan!

17. Punoljetni sudionici smotre moći će NAKON POVEČERJA predahnuti uz druženje, na terasi Lovačkog doma „Muljava“, koji će za njih raditi i u kasnim večernjim satima. Za maloljetne sudionike smotre ova mogućnost nije predviđena.

18. S informacijama i pravilima vezanim uz sigurnost sudionika bit ćete na vrijeme upoznati, a provodit će ih članovi Uprave 9. Smotre i volonteri, po naputcima i pod rukovođenjem Marka Engela-Čopa iz OI „Jelen“.

19. HITNO – molimo da svi što prije dostavite ono što ste već odavno zamoljeni dostaviti – popis sudionika kako bi se lakše planiralo aktivnosti po kategorijama clanstva... Danas vam je elektronskim putem dostavljen obrazac za prijavu, pa molimo da olakšate kreatorima programa – Katici Konstantinović – Kaji iz OI „Vinkovci“ za pčelice i poletarce, Željku Rogliću – Klodiju iz SK „Marjan“ za izviđače i planinke, Ratku Štefeku iz SK „Marjan“ za istraživač(ic)e, te Marinu Tudoru – Tudiju iz SK „Split“ kao Načelniku za program smotre – zbog natjecateljskog dijela...

20. Ostali koji će o vama brinuti su Nenad Andrašek – Eko, OI „Javor“-Načelnik za logistiku, Boris Milošević, OI „Istra“-Načelnik za opskrbu i sanitarije, Marko Petranović, OI „Javor“- Načelnik za smještaj, Krešimir Pleše-Šokre, OI „Vinkovci“-Načelnik za vezu, Davor Mađar, OI „Lepoglava“ i Stjepan Šaškor SK „Marjan“ – Tim za sanitarno-sanitetsko-ekološke poslove... Tajnica smotre je Tamara Karlović iz OI „Križ“, šef protokola i ceremonijala, te upravitelj financijama je Bojan Smode iz OI „Plamen“, a nad svime neumorno bdije i Dopredsjednik SIH-a Marijan Rešetić – Markač iz 15. SČI „Tornado“. Tu su i volonteri, koje ćete upoznati i koje ćemo predstaviti drugom prilikom..

Za danas je ova informacija završena, čitajte nas i sljedećih dana...


Edi Perić
Načelnik 9. Smotre SIH-a

P.S. Preporučamo da sve ove informacije koje objavimo otprinatate i imate pri ruci...